Mitsubishi Motors betrekt OEM-modellen bij Renault voor Europese markt

Mitsubishi Motors betrekt OEM-modellen bij Renault voor Europese markt

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft besloten om twee OEM-modellen voor Europa te betrekken van alliantiepartner Groupe Renault. MMC introduceert deze modellen vanaf 2023 via het verkoopnetwerk op geselecteerde markten in Europa, waaronder Nederland. Om welke OEM-modellen het precies gaat, is nog niet bekend.

MMC heeft in Europa structurele hervormingen doorgevoerd in lijn met de ‘Selectie en Concentratie’-strategie, als onderdeel van het businessplan voor de middellange termijn zoals dat in juli 2020 is aangekondigd. De ontwikkeling van nieuwe automodellen voor Europese markten is toen bevroren, terwijl MMC de middelen voor onderzoek en ontwikkeling concentreerde op de ASEAN-regio waar Mitsubishi Motors een sterke speler is.

Als onderdeel van de algemene structurele hervormingen heeft MMC zich geconcentreerd op het optimaliseren van de prijsstelling van zijn modellengamma, het verbeteren van de logistieke en vaste kosten en het zoeken naar mogelijkheden voor verdere efficiëntie in de operaties. Het bedrijf heeft ook besloten om de verkoop van nieuwe auto’s tegen 2023 in sommige Europese landen te beëindigen.

De aangekondigde samenwerking met Groupe Renault maakt deel uit van de bedrijfshervorming in Europa, waarmee MMC wil voldoen aan de vraag van zijn klanten.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Bedrijfsvakantie

Tijdens onze bedrijfsvakantie van zaterdag 13 juli t/m vrijdag 2 augustus hanteren we aangepaste openingstijden.

Maandag t/m donderdag zijn we geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Op vrijdag zijn we geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur.

Zaterdag 13, 20 en 27 juli zijn we gesloten.

Vanaf maandag 5 augustus zijn we door de weeks weer normaal geopend. Zaterdagen 3, 10, 17 en 24 augustus zijn we geopend van 10.00 tot 12.00 uur.