Nieuwe generatie COLT: Mitsubishi Motors keert in 2023 terug naar het Europese B-segment

Vijfdeurs hatchback komt ook met hybride-aandrijving

Nieuwe generatie COLT: Mitsubishi Motors keert in 2023 terug naar het Europese B-segment

Mitsubishi Motors Europe kondigt vandaag zijn comeback in het Europese B-segment aan. Na een periode van bijna tien jaar keert het merk terug met de nieuwe generatie COLT. De vijfdeurs hatchback komt in de herfst van 2023 op de markt en wordt ook leverbaar met hybride-aandrijving (HEV).

Met de introductie van de nieuwe Mitsubishi COLT – die zal worden aangeboden naast de Mitsubishi Space Star, de recent aangekondigde, nieuwe Mitsubishi ASX en de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV – wordt de marktdekking van Mitsubishi Motors in de belangrijkste Europese segmenten aanzienlijk vergroot. Vanaf 2023 bestaat het nieuwe personenautogamma van Mitsubishi Motors volledig uit hatchbacks en SUV’s die ook leverbaar zijn met geëlektrificeerde aandrijving (HEV en PHEV).

De naam COLT werd door Mitsubishi Motors voor het eerst toegepast in 1962. Het naamplaatje siert meerdere generaties van vooral compacte modellen die over de hele wereld zijn verkocht. Daarmee groeide de COLT uit tot een van de bekendste modelnamen van Mitsubishi Motors. Van de laatste generatie – die tot eind 2012 werd geproduceerd door NedCar in Born – zijn meer dan 400.000* exemplaren verkocht.

De nieuwe Mitsubishi COLT komt op de markt met een complete uitrusting, de nieuwste technologie en keuze uit meerdere aandrijflijnen. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van alliantiepartner Renault in Bursa, Turkije. Net als de nieuwe ASX wordt de COLT gebouwd op het CMF-B platform van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Frank Krol, President & CEO bij Mitsubishi Motors Europe: “Met de komst van de nieuwe COLT hatchback en de recent aangekondigde ASX neemt ons Europese aanbod in 2023 aanzienlijk toe, naast de Space Star en Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi Motors heeft een rijke historie in het B-segment en de naam COLT is hier synoniem aan. We kijken uit naar een nieuw succesvol hoofdstuk van de COLT en van het merk Mitsubishi Motors in Europa.”

403.957 verkochte exemplaren in Europa tussen 2004 en 2014.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Bedrijfsvakantie

Tijdens onze bedrijfsvakantie van zaterdag 13 juli t/m vrijdag 2 augustus hanteren we aangepaste openingstijden.

Maandag t/m donderdag zijn we geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Op vrijdag zijn we geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur.

Zaterdag 13, 20 en 27 juli zijn we gesloten.

Vanaf maandag 5 augustus zijn we door de weeks weer normaal geopend. Zaterdagen 3, 10, 17 en 24 augustus zijn we geopend van 10.00 tot 12.00 uur.