Werelddebuut nieuwe Mitsubishi L200

Verkoopstart in Thailand op 17 november, uitrol naar 150 landen

Werelddebuut nieuwe Mitsubishi L200

Amstelveen, 9 november 2018 – MMitsubishi Motors Corporation (MMC) presenteert de nieuwe L200. De 1-tons pick-up beleeft vandaag zijn wereldpremière in Bangkok en is vanaf 17 november te koop in Thailand.

De nieuwe Mitsubishi L200 is de meest recente versie van het model dat dit jaar zijn veertigste verjaardag viert. Het voertuig wordt geproduceerd in de Laem Chabang-fabriek van Mitsubishi Motors (Thailand) Co. Ltd. (MMTh), MMC’s producent en distributeur in Thailand.

Het betreft een wereldwijd strategisch model dat na de lancering in Thailand ook in andere markten in de ACEAN-regio verkocht zal worden, evenals in Oceanië, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Uiteindelijk zal het voertuig in circa 150 landen worden aangeboden.

Osamu Masuko, CEO van Mitsubishi Motors: “De nieuwe L200 is een van de belangrijkste, wereldwijde, strategische modellen en het succes is van vitaal belang voor de duurzame groei van ons bedrijf. Het model is verbeterd ten aanzien van duurzaamheid, betrouwbaarheid en comfort die continu zijn doorontwikkeld sinds de introductie van de pick-up veertig jaar geleden. Ik ben er volledig van overtuigd dat de nieuwe L200 tegemoetkomt aan de wensen en behoeften van onze klanten over de hele wereld.”

Overzicht

De nieuwe Mitsubishi L200 is ontwikkeld volgens het ‘Engineered Beyond Tough’-gedachtegoed. Dankzij de krachtige styling met de nieuwste interpretatie van het Dynamic Shield-designconcept, het herziene 4WD-systeem voor nog betere off-roadprestaties en de nieuwste, actieve veiligheids- en rijhulpsystemen is de concurrentiepositie van de L200 aanzienlijk versterkt. Al met al is het model substantieel verbeterd ten aanzien van duurzaamheid en betrouwbaarheid die van belang zijn voor commercieel gebruik, en op het gebied van comfort en rijgedrag om te voldoen aan de behoeften van particulieren.

1) Krachtig ‘Engineered Beyond Tough’-design

De nieuwe Mitsubishi L200 is vernieuwd volgens de ‘Rock Solid’-filosofie en vertaalt zowel binnen als buiten het ‘Engineered Beyond Tough’-gedachtegoed – robuustheid op basis van technische bekwaamheid en knowhow.

Vooraanzicht: De voorzijde wordt gekenmerkt door het Dynamic Shield-designconcept. De hoge motorkaplijn en de agressievere koplampen die hoger geplaatst zijn, geven het model een nog imposantere uitstraling.

Zij- en achteraanzicht: Nieuw gesculptuurde carrosserievormen met contrasterende, scherpe lijnen, bredere wielkasten en opvallende accenten benadrukken de kracht van een Mitsubishi pick-up en voegen extra moderniteit toe. De verlichting en de bumperdelen vormen een integraal onderdeel van het robuuste ontwerp en versterken de visuele breedte van de auto.

Interieur: Het gerestylede interieur heeft een moderne en robuuste uitstraling met nieuwe omlijsting voor de luchtroosters en het schakelpaneel. De hoogwaardige sfeer wordt mede bepaald door zacht aanvoelende materialen en het stikwerk op de middenconsole, armsteun en parkeerrem.

2) 4WD-systeem met verbeterde terreincapaciteiten

De 4WD-versies van de Mitsubishi L200 zijn uitgerust met Super-Select 4WD voor optimale tractie en rijeigenschappen op elk type ondergrond, of Easy-Select 4WD waarmee eenvoudig kan worden geschakeld tussen verschillende rijmodi voor verschillende typen ondergrond. Door de toepassing van nieuwe rijmodi staan beide 4WD-systemen garant voor nog betere off-roadprestaties.

Nieuwe Off-roadmodus: Zowel Super-Select 4WD als Easy-Select 4WD maakt gebruik van een nieuwe Off-roadmodus met de afzonderlijke standen GRAVEL, MUD/SNOW, SAND en ROCK alleen in 4LLc-stand). De Off-roadmodus stuurt het motorvermogen, de transmissie en de remmen aan om de hoeveelheid wielslip te regelen, de prestaties in het terrein te optimaliseren en de zelfredzaamheid in sneeuw en modder te vergroten.

Hill Descent Control: De snelheid van de auto wordt elektronisch geregeld voor het veilig en gecontroleerd afdalen van een steile of gladde helling.

3) Actieve veiligheids- en rijhulpsystemen

De L200 behoudt zijn ijzersterke ladderchassis en cabineconstructie met hoge botsveiligheid en is voorzien van toonaangevende actieve veiligheids- en rijhulpsystemen in deze klasse:

  • Forward Collision Mitigation (FCM) dat voertuigen en voetgangers kan detecteren.
  • Blind Spot Warning (BSW met LCA dat bij het wisselen van rijstrook waarschuwt voor weggebruikers in de dode hoek met behulp van een waarschuwingstoon en knipperlicht in de buitenspiegel.
  • Rear Cross Traffic Alert (RCTA) dat op dezelfde wijze waarschuwt voor kruisend verkeer tijdens achteruitrijden.
  • Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS) dat helpt ongelukken te voorkomen door verkeerd gebruik van het gaspedaal in krappe ruimtes tegen te gaan, bijvoorbeeld in een parkeergarage.

Parkeersensoren en Multi Around Monitor, dat een helicopterview van de auto en het gebied eromheen op het beeldscherm toont, geven de bestuurder eveneens extra vertrouwen.

4) Prestaties en functionaliteit van een pick-up

De nieuwe Mitsubishi L200 is op vele details vernieuwd volgens het ‘Engineered Beyond Tough’-gedachtegoed ten aanzien van duurzaamheid en betrouwbaarheid die van belang zijn voor commercieel gebruik, en op het gebied van comfort en rijgedrag om te voldoen aan de behoeften van particulieren.

Het remsysteem is krachtiger door de toepassing van grotere remschijven en zuigers in de remklauwen. Het rijcomfort is verbeterd door het gebruik van grotere dempers met meer dempingsvloeistof op de achteras. Ook zorgt de overstap van een 5-traps naar een 6-trapsautomaat voor extra verfijning en een krachtigere acceleratie.

Uitrolplannen

Na de verkoopstart in Thailand op 17 november a.s. wordt de Mitsubishi L200 stapsgewijs gelanceerd in andere markten in de ASEAN-regio en in Oceanië, het Midden-Oosten, Europa, Afrika en Latijns-Amerika. Uiteindelijk zal het voertuig in circa 150 landen worden aangeboden.

MMC streeft naar een wereldwijde afzet van circa 180.000 exemplaren van de nieuwe en huidige Mitsubishi L200 in het huidige fiscale jaar. De L200 is een wereldwijd, strategisch kernmodel en was in het vorige fiscale jaar, na de Outlander, het op één na bestverkochte voertuig van MMC.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

Bedrijfsvakantie

Tijdens onze bedrijfsvakantie van zaterdag 13 juli t/m vrijdag 2 augustus hanteren we aangepaste openingstijden.

Maandag t/m donderdag zijn we geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.

Op vrijdag zijn we geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.30 uur.

Zaterdag 13, 20 en 27 juli zijn we gesloten.

Vanaf maandag 5 augustus zijn we door de weeks weer normaal geopend. Zaterdagen 3, 10, 17 en 24 augustus zijn we geopend van 10.00 tot 12.00 uur.